Hvis nyhedsbrevet ikke vises korrekt, så klik her

Udstilling med Anette Andersen og Jette Wehding  

2. maj - 29. juni 2018  

Billedkunstner Anette Andersen

Billedkunstner Anette Andersen, Drosselvej 10, 8660 Skanderborg, er uddannet Teknisk Assistent (byggelinien) i Horsens og Socialpædagog i Ikast. Har derudover gået 2 år Århus Kunstakademi, og de sidste 20 år har hun arbejdet fuldtid som selvstændig billedkunstner.

Anette Andersen fortæller om sin kunst: " I mange år har jeg været inspireret af mange rejser rundt i Europa og Danmark. Alle de indtryk jeg har fået, samler jeg i mine malerier.
Når jeg f.eks. ser et hus på Fanø, betages jeg af dets farver, hvordan vinduer og døre kigger på mig, og vasketøjet vinker "kom og leg" til mig. Jeg flytter rundt på virkeligheden og drager den ind i min fantasiverden, hvor alt er tilladt. Træerne kan være røde og mågerne blå og menneskene vipper med en tå i takt til min melodi.

Mine huse får lov til at besøge hinanden. Et Fransk kirkespir sætter jeg sammen med et dansk slot. Og det bliver nu til min by med mit særpræg. Og bjerge fra Norge danner baggrunden.
Det er som at samle et puslespil hvor jeg laver brikkerne mens jeg maler.

Menneskene i mine billeder myldrer rundt og lever deres liv. Nogle gange er de kun en gennemsigtig streg andre gange er deres kroppe fyldt med maling. Sådan er mit liv også flygtige bekendtskaber og fyldige venskaber for livet.
Husene og menneskene er ofte tæt forbundne i deres farver og sjæl. Og i maleprocessen er jeg indeni dem uden forudbestemt plan. Hvor det ender ved jeg heldigvis aldrig.

I de senere år har jeg også malet naturalistiske motiver fra alle mulige steder, der fylder mig med glæde. "

Anette Andersen udstiller på anerkendte gallerier i ind-
og udland samt i kunstsammenslutninger, kunstforeninger og censurerede udstillinger.

Læs mere om Anette Andersen på www.anetteandersen.comKeramik ved Jette Wehding

Keramiker Jette Wehding, Risebygade 32, Rise, 6230 Rødekro, der er autodidakt keramiker, har bl.a. specialiseret sig i den japanske teknik RAKU. Hun har haft eget værksted i Rise siden 1975, og har siden da undervist i alle årene på Efterskoler og Højskoler samt hjemme i Rise, ligesom hun har deltaget i et kursus på Moesgaard Museum.

Jette Wehding fortæller om sin kunst: " Interessen for leret startede på seminar pædagoguddannelsen i Aabenraa. Inspirationen kommer via alle sanser. Naturen, former og farver, og den frie organiske form er eksempler på, hvor jeg finder min inspiration. Jeg holder dog mest af rakubrændingen i eget værksted. Jeg har altid lavet æg som grundform, der i processen bliver til en pingvin, frugt og næb.

Der er mange faktorer der spiller ind ved rakubrændingen, såsom temperatur, glasur, tykkelse og reduktion. Jeg har en ide om, hvad man piller ud af efter rakubrændingen, men det er altid spændende af se, hvilke kunstværker det bliver. Alle mine kunstværker er unikke."


Udstillingen vises på Haderslev Rådhus, 1. sal i åbningstiden Mandag, tirsdag og onsdag 10-15 - Torsdag 10-17 og Fredag 10-13

    

   
Anette Andersen
 
   

   
Anette Andersen
 
   

   
Jette Wehding
 
   

   
Jette Wehding
 


NYT MEDLEMSKAB
Ønsker du at indmelde dig i kunstforeningen, skal du registrere dig ved at klikke på nedenstående link.
IndmeldelseKommende udstillinger

September-oktober 2018
Maleri af Helga Hallas Bjerg, www.helgahallasbjerg.dk
Stenkunst af Berit Mathisen, www.beritmathisen.dk

Ret til ændringer forbeholdes.
BestyrelsenLæs mere på "Galleriets" hjemmeside >>>