Hvis nyhedsbrevet ikke vises korrekt, så klik her

Udstilling ved Mette Fischer & Hanne Søndergaard  

4. november - 18. december 2013  

Mette Fischer
Skulptur

"Som kunstner arbejder jeg meget med mit øje. Jeg laver mest skulpturer af mennesker, oftest kvinder i bronze, cement eller metal. Det er mennesker i ro, siddende, stående eller liggende.

Jeg gør mig umage for at holde linjerne rene og skarpe og figuren levende.
Bronze er mit fortrukne materiale - men det er også det mest udfordrende og tidskrævende. Jeg støber selv mindre figurer og de større får jeg støbt hos venner med en større bronzeovn.

I år har jeg også valgt at arbejde med en anden side - nemlig store geometriske figurer i træ og jern. Jernet er rustent og groft udskåret - træet er eg, som er finpudset og olieret. Træet indbyder til berøring, hvor jernet er afvisende og råt. Jernet gennemborer træet, men holder det samtidigt sammen og svævende.

Det er, som med mine andre værker, rene linjer, arbejde med lys og skygge og med modsætninger."Hanne Søndergaard
Maleri og akvarel

Uddannet håndarbejdslærer og væver i 1987 og 1989, uddannet folkeskolelærer fra Haderslev Seminarium i 2006.

Etablerede i 2010 eget galleri og startede samtidig med at udbyde kurser og forløb med maleri for udviklingshæmmede.

Hanne Søndergaard har fra barnsben søgt det frie liv i naturen, først omkring fødebyen Næstved, senere på ski og som bjergbestiger i Norge, New Zealand, Australien og Canada. Skitseblok og akvarelfarver har altid været med i rygsækken og er blevet brugt til at nedfælde øjebliksbilleder af naturen.

De billedlige rejsebeskrivelser er selvstændige akvareller og fungerer desuden ofte som oplæg til akrylmalerier i større formater.

I 2002 foretog Hanne Søndergaard sin første af mange rejser til Grønland. Siden er fulgt en række slæderejser i området. Hendes udgangspunkt har hele tiden været Danmark, hvor hun har arbejdet og hvor hun har sin familie, men siden 2002 er turen gået til Grønland to gange om året, ofte ledsaget af et eller flere af hendes fem børn.

Fra 1. september 2013 arbejder Hanne Søndergaard som lærer i billedkunst på gymnasiet i Sisiumut, nord for polarcirklen.

    

   

 
   

   

 
   

   

 
   

   

 


Udstillingerne vises på Rådhuset i Haderslev og kan ses i rådhusets åbningstid.


Læs mere på "Galleriets" hjemmeside >>>