Hvis nyhedsbrevet ikke vises korrekt, så klik her

Udstilling ved Sten Børsting og Lars Bollerslev  

Kunstforeningen Galleriet udstiller i perioden
3. juli - 30. august 2012 i Haderslev og det tidligere rådhus i Vojens
 

Sten Børsting

Virkelighedens mange lag
"I de sidste tyve år har jeg interesseret mig for lagene i det vi ser. Jeg har opsøgt det i store dele af verden og arbejdet det ind i min keramik. En Ægyptisk dør, en japansk brændestabel, et skrifttegn, en bevokset sten - det er tegn, der kan genfindes i mit arbejde.

Jeg brænder nogle af mine ting i den eletronisk styrede ovn. Her bestemmer jeg. Men det er ikke tilstrækkeligt. Rakubrændingen tilføjer keramikken en dimension. I den træfyrede sodabrænding påvirkes keramikken af røg og i sidste fase af smeltet soda. Man får noget og man risikerer noget. Fire mand kan fyre i 24 timer og få et resultat, der bare er kedeligt. Eller det kan være sublimt.

Samarbejdet omkring brændingen er under alle omstændigheder afgørende. En vigtig del af inspirationen. Man giver og man får." Sten Børsting

Læs mere om Sten på www.stenborsting.dkLars Bollerslev

Under en sort sol
"Den serielle fordybelse i et enkelt motiv kan virke manisk, men som tilfældet med Markmandshuset kan det åbne sig eksistentielt. Vadehavets natur er stabilitet og omskiftelighed i et og samme åndedrag; det er de højeste og mest knitrende solskinshimle overfor den grå og fade himmelkappe helt uden indre spændinger.

Huset er blevet en ikon for hjemstavnen i Tøndermarsken. Bollerslev er en lokal, markmandshuset ved Ballum er lige i nærheden og indfanges på vejen fra Hjerpsted, på cykel hen over digets kant, som fjernt mørkningsvæsen i den flade marsk.

Det lufter derude og natten, vinteren, regnen skutter sig.

Sådan er det jo her i marsken." Lone Schloo Erhardsen, mag.art i kunsthistorie

Læs mere om Lars på www.larsbollerslev.dk
Udstillingerne vises på Rådhuset i Haderslev og det tidligere rådhus i Vojens og kan ses i rådhusets åbningstid.

Læs mere på "Galleriets" hjemmeside >>>